EF » EFnet » Napovedujemo » Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

12.11.2019

Teden od 18. do 22. novembra 2019 je tudi na Ekonomski fakulteti posvečen Tednu ozaveščanja o prevarah. V tem sklopu pri nas potekata naslednja dogodka.

  • V ponedeljek, 18. novembra 2019, ob 17. uri v Lila dvorani bo potekal dogodek z naslovom: Na sledi denarju – Mladi in korupcija, ki ga organizirajo študenti Ekonomske fakultete v sodelovanju s študenti Pravne fakultete. Program, več informacij in prijava

Prisluhnili bomo domačim in tujim strokovnjakom, na okrogli mizi bomo razpravljali tudi o perečih zadevah ozaveščanja in prijavljanja vprašljivih poslovnih praks, razglasili pa bomo tudi zmagovalca študentskega tekmovanja za najboljši video na temo korupcije.

Soočamo se s številnimi spremembami, zaznamovani s tveganji in pogosto etično in legalno vprašljivimi poslovnimi praksami, ki kažejo tudi na šibkost nadzornih in regulatornih sistemov. Vse to pa ima seveda resne posledice na gospodarsko rast, s čimer se povečuje neenakost v družbi, zmanjšujejo se naložbe, zaupanje v trg.

Organizatorji: Deloitte Slovenija, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, FURS, Gospodarska zbornica Slovenije in Stalna arbitraža pri GZS, Komisija za preprečevanje korupcije RS, SBC-Klub slovenskih podjetnikov, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Računsko sodišče RS, Združenje bank Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Slovenski državni holding, Časopisna hiša Delo, Planet GV, POP TV, EIB in Tax-Fin-Lex.

Drugi dogodki v sklopu Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah


Publish your comment: