EF » EFnet » Napovedujemo » Denarna politika in banke v letu 2019

Denarna politika in banke v letu 2019

05.11.2018

Konec novembra bo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani potekal tradicionalni seminar Denarna politika in banke v prihodnjem letu, ki vsako leto združi strokovnjake s področja denarništva in bančništva, da skupaj pogledajo, kaj bo prineslo prihajajoče leto.

Na centralno bančnem področju bo leto 2019 prelomno. Zaradi pričakovanega prenehanja izvajanja nestandardnih ukrepov denarne politike ECB se bomo poslovili od negativnih obrestnih mer, ki so predstavljale svojevrsten presedan pri oblikovanju pogojev poslovanja poslovnih bank v zadnjih letih. Poleg denarne politike in regulacije, okvire poslovanja bank vse bolj določajo tudi nove tehnologije in konkurenti, ki svojo priložnost in prednosti med drugim iščejo tudi v odprtem bančništvu (open banking). V zvezi z uveljavljanjem slednjega obstaja še kar nekaj neznank in negotovosti, s katerimi se bodo banke morale soočati v naslednjih letih, tako kot se bodo morale soočiti tudi s konsolidacijo na domačem trgu, ki bo vplivala na poslovanje vseh bank, ki se bodo uspele obdržati na trgu in zadostiti zahtevam lastnikov glede donosnosti njihovih kapitalskih vložkov.

Seminar bo potekal 27. in 28. novembra 2018 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, tudi letos pa bodo svoje poglede in analize delili strokovnjaki iz SID banke, Banke Slovenije, Ministrstva za finance, Bankart d.o.o., EIPF in Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki bodo ponudili poglobljeno analizo stanja tako na makroekonomskem področju ter na področju denarne politike in javnih financ, kot tudi na bolj specifičnih bančnih področjih, ki bodo vsebinsko pokrita. Program je oblikoval prof. dr. Marko Košak iz Ekonomske fakultete.

Verjamemo, da vam bo letošnji seminar s svojo tematsko širino zanimiv vir novih informacij, hkrati pa priložnost za poglobljeno diskusijo s predavatelji in drugimi udeleženci.

Vljudno vabljeni!

Več o seminarju >>>


Related news

Publish your comment: