EF » EFnet » Novice » Youth to Business Forum: Kako do zaposlitve v prihodnosti?

Youth to Business Forum: Kako do zaposlitve v prihodnosti?

26.03.2012

V soboto, 24. marca 2012 je v prostorih Ekonomske fakultete potekal drugi po vrsti Slovenian Youth to Business Forum v organizaciji študentskega društva AIESEC.

Kako do zaposlitve v prihodnosti?

Se je pojavilo kot eno izmed ključnih vprašanj s strani udeležencev, na katerega so gostje okrogle mize odgovorili s filozofijo “hire for attitude, train for skill”, katere se poslužujejo kadroviki povsod po svetu. Z besedami gostje, Tjaše Kolenc Filipčič, predsednice sekcije mladih združenja Manager: “Odgovornost za prihodnost je v rokah posameznika.” Vključevanje v obštudijske dejavnosti in proaktivnost po eni strani ter odločnost pri tem, kar želimo doseči v svoji karieri in postavitev jasnih ciljev, pa se je predstavilo kot recept za uspešnost.

Poleg okrogle mize je bilo postreženo še z delavnicami podjetij, kjer so s pomočjo študijskih primerov in aktualnimi poslovnimi izzivi s katerimi se srečujejo v poslovnem okolju, udeležencem približali prakso. Poleg tega se je posameznik seznanil s kompetencami, potrebnimi za poklicni in osebnostni razvoj z interaktivnim delom v timu, analitično obravnavo izziva, načrtovanjem rešitve in predstavitvijo le-te. Z demonstracijo pravilnega pristopa in odgovornostjo do dela so si nekateri zagotovili tudi vabilo na razgovor za delo.

Forum, organiziran dvakrat letno s strani društva AIESEC, predstavlja stičišče poslovnega sveta in mladih, ki se želijo vanj vključiti že tekom študija. Pri izvedbi sodelujejo podjetja, ki podpirajo tovrstne dejavnosti in želijo vzpostaviti dialog z našo generacijo. Tokrat so se dogodka udeležili predstavniki podjetij Studio Moderna, Hella Saturnus, NIL d.o.o. in Mercuri International, ki so se izkazali za potencialno zanimive delodajalce sodeč po odzivu sodelujočih študentov. “Dobro investiran čas, še več takšnih dogodkov„, je dejala študentka EF ob zaključku foruma.

 

Aleksander Brankov, EF news


Image gallery:

Related news

Publish your comment: