EF » EFnet » Novice » DMI2012: Vlagajte vase, bodite aktivni in si sistematično gradite svojo življenjsko pot!

DMI2012: Vlagajte vase, bodite aktivni in si sistematično gradite svojo življenjsko pot!

13.04.2012

»Diploma in služba za vse življenje je formula za karierni propad. Ključno v družbi znanja je, da najdete odgovor na to kaj znate, kaj vas veseli in iz tega razvijete veščine.« Blaž Kos

Krizni časi, ki so nas zadeli že nekaj časa nazaj se vedno bolj odražajo na študentih in iskalcih prve zaposlitve. V pomoč vsem njim je Ekonomska fakulteta gostila delodajalce in uveljavljena slovenska in mednarodna podjetja na že 9. zaposlitvenem sejmu Delo MeNE išče 2012.

Uspešna kariera je sestavljena iz talenta, tehnologije in tolerance

V nagovoru je dekan EF, prof. dr. Dušan Mramor poudaril, da trenutno delo ne išče študentov in da morajo študentje veliko narediti sami, predvsem pa da je želja Ekonomske fakultete ta, da vsem študentom že v času študija nudi aktivnosti, s katerimi bodo na koncu ne le zaposljivi, pač pa tudi zaposleni. Blaž Kos, direktor podjetja VentureLab d.o.o., vodja kluba Poslovni angeli Slovenije in član naložbenega Sklada poslovnih angelov, družbe tveganega kapitala pa je dodal, da v kriznih časih zelo težko gradimo kariero, da je potrebno z gradnjo začeti veliko prej. Oba se strinjata, da je za mlade diplomante izredno težek čas, da pridejo na trg dela. Vendar če ste sposobni in v to verjamete, se delodajalcu dobro predstavite, boste tudi z malo sreče našli zaposlitev.  Uspešna kariera je sestavljena iz talenta, tehnologije in tolerance. Ljudje, ki so talentirani, si želijo uspeti in se učijo tudi po zaključku študija. Talent prav tako obvlada in upravlja tehnologijo, ki je znanje z visoko dodano vrednostjo. Toleranca pa je dandanes vedno bolj pomembna, saj moramo biti odprti do novih ljudi, stvari in drugačnosti.

Zaposlovalci iščejo ljudi, ki se učijo in trdo delajo. Zunanji viri niso več ključnega pomena, prava varnost danes je kompetentnost. Sestavljena je iz psihološkega kapitala, talenta, znanja, iq-ja, veščin, čustvene in socialne inteligence, izkušenj, vrednot, stališč in prepričanj, socialnega kapitala ter osebne blagovne znamke.

Vsak vaš premik pušča sled

Zavedajte se, da vsak vaš premik pušča sled. Pomislite na predmete, ki so vam na fakulteti najbolj ležali in so vam bili najbolj všeč. Začnite brati knjige na to temo, spremljajte kaj se dogaja v Sloveniji, delajte študentska in projektna dela, kjer lahko gradite svoje talente ter bodite del študentskih organizacij in društev.

Letošnji Delo MeNE išče je bil drugačen kot prejšnja leta

»Letošnji zaposlitveni sejem Delo MeNE išče je bil malce drugačen kot prejšnja leta in zato tudi zelo uspešen. Tudi sama sem se udeležila predavanj, ki so potekala preko celotnega dneva in lahko kot udeleženka teh predavanj povem, da sem bila izjemno pozitivno presenečena. Ena izmed mojih najljubših vsebin DMI-ja je bila zagotovo okrogla miza »Posebnosti karier v različnih okoljih«, kjer so uspešni managerji predstavili svojo zgodbo od prve zaposlitve pa vse do direktorskega položaja. Verjamem, da bo vsak posameznik, tako kot gostje okrogle mize, pričel s svojo kariero na svoj način in morda je bila odskočna deska prav naš zaposlitveni sejem.« Tanja Malovrh, predsednica Management Group

Vabimo vas k ogledu fotoreportaže DMI2012.

Alja Purg, EF news


Image gallery:

Related news

Publish your comment: