EF » EFnet » Alumni » Z Alumni GURMAN v vesolju okusov

Z Alumni GURMAN v vesolju okusov

07.10.2013, ,

Posebni gost dogodka, chef Janez Bratovž, kuharski mojster in steber kulinarike v JB restavraciji v Ljubljani, o tem, kaj današnji čas pomeni za kuharja njegovega kova: »Že 20 let se trudimo ohranjati našo kulinariko na visoki ravni. Slovenci smo v krizi, a ji ne smemo pustiti, da bi nas povozila.«

Tudi ekonomisti, ki znamo biti racionalni, kdaj pa kdaj tvegamo in sledimo instinktu, imamo dobre in slabe dneve, a znamo biti tudi srčni, čustveni in veseli, se strinjamo z zgornjo izjavo. In kaj v nas najpogosteje zbudi te občutke? DOBRA HRANA in PIJAČA, seveda. Hrana je nekaj kar povezuje, združuje, osrečuje in nariše nasmeh na obrazu po še tako napornem delovnem dnevu.

In vsi člani Alumni kluba, ki smo se 3. oktobra družili ob izvrstni hrani in žlahtni kapljici, potrjujemo dejstvo, da moramo tudi ekonomisti občasno izpreči in se prepustiti užitkom. In ravno to je namen ustanovitve nove sekcije Alumni GURMAN.

Urša Žorž, predstavnica sekcije Alumni GURMAN ob ustanovitvi sekcije: »Zelo smo zadovoljni, saj sta udeležba in odziv tako sponzorjev, kot tudi udeležencev nad vsemi pričakovanji.« Po besedah Urše Žorž, nas v prihodnosti čaka še več izjemno zanimivih srečanj v okviru novoustanovljene sekcije, kot so večer konjaka, spoznavanje vina, čajev, večeri v temi… Izjemni pa so bili tudi odzivi udeležencev.

Prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete je o dogodku povedala: »Zelo lepo je videti, da se naši diplomanti tudi po zaključenem študiju radi vračajo in ohranjajo stike s fakulteto. Naj bodo ta srečanja še naprej priložnost za ohranjanje starih in ustvarjanje novih partnerstev!«

Branko Baričič iz zavarovalnice Grawe d.d. meni: »Srečanja kot je to, podpiram, saj so lepa priložnost, da se v prijetnem vzdušju srečamo s sošolci in poklepetamo o starih časih.«

V vesolje okusov so udeležence popeljali vinarji, proizvajalci žganih pijač, čajev, sirov, mesnih dobrot, naravnih juiceov, dobrot iz brancina, oljarji, začimbarji,… Gostje so imeli priložnost potovati po našem osončju, se ustaviti na posameznem planetu in okušati izjemne stvaritve iz Slovenije in tujine, ki so jih pripravili sponzorji: Pomurske mlekarne, Pernod Ricard, Ribogojnica Fonda, Vrhunska olja Gea, hiša vina Cuk, Erilo,Vina Koper, Vizir, Juicebox, Rojac, Kotanyi, Panvita, Prestige catering. Hiša Vizij pa je poskbrela za odličen ambient.

Poleg pestre ponudbe hrane in pijače, je navzoče očarala šestčlanska moška vokalna skupina iz Vojnika – In Spiritu.

Celotno galerijo slik si oglejte TUKAJ!

 

Evgen Zajc, EFnews

kvadrat

 

 

 

 

 

Spremljajte Alumni klub tudi na spletu:

Alumni klub Facebook

Alumni klub LinkedIn


Image gallery:

Related news

Publish your comment: