EF » EFnet » Alumni » 2. ALUMNI »After Work« v baru eVino: Vina, primerna za prihajajočo sezono piknikov

2. ALUMNI »After Work« v baru eVino: Vina, primerna za prihajajočo sezono piknikov

23.05.2014

V sredo, 14. maja 2014, je v baru eVino potekalo drugo »druženje po službi« Alumni kluba. Bar eVino, ki je na stičišču starega ljubljanskega mestnega jedra in nakupovalnega središča BTC, je izredno prijeten za postanek in klepet po zaključku uspešnega delovnega dne.

V sodobno urejenem baru je člane Alumni kluba pozdravil njegov lastnik, vinar in sommelier, Gašper Čarman. Predstavil je tri vrste vina lastne blagovne znamke »Gašper« in proces fermentacije, hkrati pa nam je tudi predlagal, kako jih postreči.

Poleg kakovostnega vina v kozarcu nam je Čarman predstavil tudi svojo novo linijo, ki jo je razvil v sodelovanju z odličnim enologom iz Goriških brd, Darinkom Ribolico. Kljub sodobnemu slogu imajo vina močan pečat Goriških brd. »Kakovost ni edini faktor, treba je izpolniti pričakovanja ljubiteljev vina in jim ponuditi pravo ceno, hkrati pa pritegniti tudi z zunanjo podobo,« meni. Na etiketah na steklenicah so upodobljene ribice, ki so zaščitni znak družine, ki že več kot 50 let deluje na vinsko-gostinskem področju.

»Chardonnay je v moji liniji vin znak mednarodnosti in polnega okusa, medtem ko daje rebula lokalni pečat in svežino. Arome zelenih jabolk, hrušk, breskev in tropskega sadja se lepo ujemajo z igrivostjo,« nam je povedal. Med ALUMNI vinskim druženjem smo okušali tudi vino Gašper Cabernet&Merlot 2011, ki je kombinacija dveh svetovno priznanih sort: cabernet sauvignona in merlota. Arome spominjajo na črni ribez, robide in borovnice.

Za pokušino je sledilo tudi peneče vino z nekoliko nižjo vsebnostjo alkohola, Astoria 9.5 Cold Wine Pink. Kot je povedal Čarman, je klet Astoria v eni izmed najlepših vinorodnih območij v Italiji, Valdobbiadene. Vino z dolgoletno družinsko tradicijo je nežno rožnate barve, njegov vonj pa svež.

Kot je še dodal Gašper Čarman, je za spomladansko ALUMNI pokušino pripravil vina lahkega okusa, ker so kot nalašč za prihajajočo sezono piknikov in vrtnih zabav. Ujeli smo še zadnje sončne žarke pred vremenskim preobratom, pokramljali na prijetni terasi bara in tako odprli sezono »martinčkanja«.

Lana Grunčić Krajnc, EFnews

efnewskvadrat


Image gallery:

Related news

Publish your comment: