EF » EFnet » Alumni » Društvo PI-PL: »Če želiš uspeti, ne moreš biti v ravnotežju.«

Društvo PI-PL: »Če želiš uspeti, ne moreš biti v ravnotežju.«

29.05.2014

Četrtkovo popoldne, 22. maja 2014, je na Ekonomski fakulteti potekalo v znamenju poslovne informatike. V organizaciji društva PI-PL so udeleženci dogodka prisluhnili uspešnim poslovnim informatikom iz domačih in tujih podjetij. Gostje omizja z naslovom »Ali je poslovna informatika sploh še potrebna?« so razpravljali o vlogi poslovnih informatikov v podjetjih.

»Kar potrebujemo danes, ni enako tistemu, kar smo potrebovali včeraj.« 

»Kar potrebujemo danes, ni enako tistemu, kar smo potrebovali včeraj, zato imajo mladi poslovni informatiki še več možnosti,« je v uvodu na vprašanje, kako zaposljivi so danes poslovni informatiki, odgovorila Ivana Kranjčević iz Microsofta. »Imajo tako tehnološko kot ekonomsko znanje, kar igra pomembno vlogo v vsakem podjetju,« je dodal Jaka Černivec iz SAP-a.

Velika vrzel med potrebnim in obstoječim znanjem poslovne informatike

Kranjčevićeva razlaga, da »obstaja velika vrzel med potrebnim znanjem, ki ga pričakujejo delodajalci in znanjem študentov poslovne informatike.« Gostje okrogle mize so bili enotni – konstantno učenje in usmerjenost k cilju sta za uspeh nujna. »Za uspeh mora človek odmisliti vse negativno, ter usmeriti svoj fokus na tisto, kar si želi,« je dejal Dejan Pajk iz Adacte.

»Če želiš uspeti, ne moreš biti v ravnotežju.« 

Po mnenju Gregorja Hauca iz Snage, sta najpomembnejši kompetenci poslovnega informatika znanje ter zmožnost dobrega opazovanja. Jaka Černivec je poudaril fleksibilnost, proaktivnost in organizacijske sposobnosti. Po besedah Dejana Pajka sta za ustvarjanje kariernega uspeha potrebna strast in navdušenje: »Ni ravnotežja. Če želiš uspeti, ne moreš biti v ravnotežju.«

»Študentom želimo pomagati pri ustvarjanju slike o trgu dela.«

Matjaž Vidovič iz Trima je poudaril pomembnost mreženja, udeleževanja predavanj in povezovanja v društvih. Predsednik društva PI-PL Blaž Berkopec pa je za EFnews dejal: »S takšnimi dogodki želimo študentom približati delodajalce in jim pomagati pri ustvarjanju slike o trgu dela.«

Jana Drolc, EFnews

efnewskvadrat


Image gallery:

Related news

Publish your comment: