EF » EFnet » EFnews » SPORTO BRANDS 2014 in interaktivno vključevanje navijačev z digitalnimi mediji

SPORTO BRANDS 2014 in interaktivno vključevanje navijačev z digitalnimi mediji

25.11.2014,

Drugi dan že enajste SPORTO konference je na obali potekal v znamenju tradicionalne podelitve SPORTO nagrad, in sicer za primere dobre prakse na področju marketinga in sponzorstva, ter  priznanj SPORTO Brands za  znamke z  največjo vrednostjo v očeh javnosti.

Letos so se priznanj SPORTO BRANDS 2014 v Sloveniji razveselili smučarski skakalec Peter Prevc (prvič), že petič alpska smučarka Tina Maze in tretjič zapored športni klub NK Maribor.  Na Hrvaškem so ta priznanja prejeli: teniški igralec Marin Čilić, atletinja Sandra Perković ter med športnimi klubi KHL Medveščak. Tako Perkovićeva kot Medveščak na vrhu ostajata drugo leto zapored. V Srbiji ni prišlo do  sprememb: v ospredju tako tudi v letu 2014 ostajata teniška igralca Ana Ivanović in Novak Đoković ter KK Partizan.

Športne vsebine kot diferenciator ponudbe

»Ponudniki storitev in vsebin se zavedamo, da internet spreminja navade,«  je v petek dopoldne rekel Simon Furlan, direktor marketinga iz Telekoma Slovenije. Dodal je: »Zaradi tega želimo izkoristiti lokalne posebnosti in ponuditi svoje platforme,  kot je TViN.« Furlan je v nadaljevanju povedal, da trendi nakazujejo pomembnost ekskluzivnih športnih vsebin kot enega od ključnih diferenciatorjev ponudbe.

Povečevanje dosega z videoigrami

Ena izmed možnosti interaktivnega vključevanja navijačev in povečanja dosega so tudi videoigre. Srbsko podjetje Nordeus je z lansiranjem igrice »Top Eleven-Be a football manager«, katere globalni ambasador je portugalski trener Jose Mourinho, navijačem ponudilo, da se vključijo in digitalno postanejo del kluba. Igrica je doživela izjemen uspeh. »Z lansiranjem videoigre smo tako dobili priložnost maksimirati prihodek s strani vsakega navijača,« je rekel  Nikola Čavić, vodja poslovnega razvoja.

150-članska ekipa v Riu de Janeiru poskrbela za izjemen uspeh

Svetovno prvenstvo v nogometu so s kampanjo »All in or nothing« pri Adidasu odlično izkoristili. »Dandanes je na trgu preveč vsebin, ki pa jih nihče več ne vidi,« je uvodoma povedal  globalni direktor znamke Thomas van Schaik. Pristavil je še: »Zaradi tega je potrebno delati na vsebini za specifično publiko.« Pri Adidasu so si v času SP 2014 postavili naslednji cilj: postati najhitreje rastoča skupnost navijačev in doseči največ odziva na socialnih omrežjih. V Riu de Janeiru je tako 150-članska ekipa Adidasa skrbela samo za komunikacijo z navijači in s kakovostnim ter z ažurnim objavljanjem dosegla izjemen uspeh. »Vsaka objavljena vsebina mora ustrezati trenutku. Pri Adidasu smo tako vsako vsebino na vsaki platformi objavili samo enkrat.«

Jana Drolc, EFnews

efnewskvadrat


Related news

Publish your comment: