EF » EFnet » EFnews » Ekonomska fakulteta: ustvarjamo zgodbe že 70 let

Ekonomska fakulteta: ustvarjamo zgodbe že 70 let

16.12.2015

V torek, 15. decembra 2015, je na Ekonomski fakulteti  (EF) potekala slavnostna seja Strateškega sveta EF, posvečena pripravam na 70. obletnico, ki jo bo  EF obeležila  v letu 2016. Častni odbor EF in predstavnike gospodarstva je nagovorila dekanja, ki je izpostavila tudi naslednje vrednote institucije: integriteta, sodelovanje, odgovornost, znanje in akademska svoboda.

 

Ekonomska fakulteta je bila kot del Univerze v Ljubljani  ustanovljena  8. marca 1946, do danes pa je na njej diplomiralo že več kot 40 tisoč domačih in tujih študentov.

Ob predstavitvi mejnikov razvoja delovanja fakultete se je dekanja, prof. dr. Metka Tekavčič, uvodoma spomnila na prvega dekana fakultete, profesorja Dragotina Gustinčiča. »Prof.  dddr. Viljem Rupnik je  zaslužen za izgradnjo novega objekta EF na lokaciji za Bežigradom, ko je bil 9. oktobra leta 1974 položen temeljni kamen«, je dejala dekanja, nato pa izpostavila mednarodno vpetost fakultete, ki se je pomembno okrepila v letu 2006, ko je pod vodstvom takratnega dekana prof. dr. Maksa Tajnikarja prejela evropsko akreditacijo EQUIS, leta 2010 pa še ameriško akreditacijo AACSB  pod vodstvom prof. dr. Dušana Mramorja.

Po besedah dekanje bo leto uspešnih zgodb obeleženo s številnimi dogodki, med njimi je izpostavila neformalno praznovanje na ustanovitveni datum,  to je 8. marca, osrednji dogodek, ki bo pod pokroviteljstvom predsednika Alumni EF Janeza Škrabca potekal spomladi, dekansko konferenco, ki bo  februarja prihodnje leto, in izdajo zbornika ob 70. obletnici prihodnjo jesen.

EFnews

LOGO efnews


Image gallery:

Related news

Publish your comment: