EF » EFnet » EFnews » Impro štorije prinesle za polno fakulteto smeha

Impro štorije prinesle za polno fakulteto smeha

24.10.2016,

Visoka obletnica ustanovitve Ekonomske fakultete (EF) je v oktobrski vsakdan vnesla raznovrstne popestritve, ob katerih obujamo spomine na preteklost, razmišljamo o prihodnosti in vmes za trenutek postojimo, da se od srca nasmejemo kaki prigodi v sedanjosti. To priložnost so študentje, profesorji in sodelavci na fakulteti imeli v četrtek, 19. oktobra 2016, ko je na EF nastopila improvizacijska skupina Ej, mopped!

Predstava skupine sestoji iz improviziranih prizorov, katerih rdečo nit izbere publika. Ta nekaj preprostim pravilom doda prostor, čustva, karakterje, odnose in še kaj. Čisto naključno torej smo tokrat spremljali scene, ki upravičijo podnaslov predstav – »Kaj vse se ni zgodilo v 70 letih«.

Nastopajoči so nas popeljali med spomine na izkrcanje zaveznikov ob koncu 2. svetovne vojne, predstavili probleme obupanega profesorja, ki se je oglasil pri psihiatru, obdelali problematiko zmenkovanja, v različnih filmskih žanrih podoživeli vpis na fakulteto, odigrali dan v življenju najslabšega predstavnika določenega poklica ter naključno izbrano prostovoljko iz publike prelevili v vaškega župnika.

Andraž, Blaž, Miha, Nejc in Anja so s svojo sproščenostjo in s smislom za humor razvedrili publiko med Malo in Veliko dvorano ter pokazali, da vsakdana ni potrebno vedno jemati tako dobesedno, kot se morda na prvi pogled zdi.

Iva Drvarič, Efnews


Image gallery:

Related news

Publish your comment: