EF » EFnet » EFnews » Odprtje Tunela Ekonomske fakultete – »Slikovito potovanje skozi čas«

Odprtje Tunela Ekonomske fakultete – »Slikovito potovanje skozi čas«

20.10.2016,

17. oktobra se je na Ekonomski fakulteti (EF) odvijala otvoritev Tunela EF. Gre za inštalacijo, ki se nahaja na dvorišču fakultete,  krasijo  jo fotografije  bogate 70-letne zgodovine Ekonomske fakultete. Otvoritev Tunela EF je le prvi dogodek v nizu dogodkov, namenjenih proslavitvi 70-letnice delovanja Ekonomske fakultete, ki se bodo odvijali še ves teden.

Tunel je slavnostno otvorila dekanja EF, prof. dr. Metka Tekavčič. V svojem nagovoru je izpostavila nostalgično vrednost Tunela za mnoge zaposlene, saj je velik delež sedanjih zaposlenih prisotnih na fotografijah iz nedavne zgodovine EF.

Potovanje skozi Tunel EF popelje obiskovalca na zanimivo pot skozi zgodovino fakultete, ki deloma odraža občo politično in akademsko zgodovino Jugoslavije in kasneje Republike Slovenije, od imena in lokacije fakultete skozi čas ter izgleda in tona študentskih glasil, kot je danes tudi EFNews. Prav tako je na poti skozi Tunel EF vidna vedno večja sofisticiranost, mednarodna sestava ter prepoznavnost programov EF.

Javno dostopen Tunel EF si lahko prosto ogledate na dvorišču fakultete.

Kaj Jež, Efnews

efnewskvadrat

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: