EF » EFnet » EFnews » Zaključek NLB Poletne šole: »Z nami ste delili vizijo in izzive bančništva«

Zaključek NLB Poletne šole: »Z nami ste delili vizijo in izzive bančništva«

20.10.2016,

V ponedeljek, 19. septembra 2016, je v prostorih NLB Centra inovativnega podjetništva (CIP) potekala zaključna prireditev NLB Poletne šole 2016, s katero se je za sodelujoče študente končal teoretično-praktični izziv »Mobilna platforma v finančnem svetu«. Skupine študentk in študentov z raznih področij so v okviru Poletne šole pripravile končni izdelek v obliki kratke prezentacije in projektnega poslovnega načrta, za zmagovalno rešitev pa sta bili potrebni predvsem inovativnost in možnost dejanske implementacije.

Ob uradnem zaključku je izredno inovativnost in domiselnost študentov poudaril Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, ter dodal, da je Poletna šola poslanstvo CIP, zato so z veseljem in zanimanjem spremljali, kako so mladi udeleženci s svojimi idejami širili obzorja in predstavljali nove možnosti na področju mobilne platforme v finančnem svetu. To je  namreč  razvojni proces, s katerim bodo nadaljevali tudi v prihodnje, vanj pa želijo vključiti tudi poglede in razmišljanja mladih, saj jih želijo »integrirati do te mere, da v bančništvu najdejo svojo vizijo in  svoje poslanstvo«.

O večletnem uspešnem sodelovanju med NLB in Ekonomsko fakulteto (EF) Univerze v Ljubljani je spregovorila dekanja EF, prof. dr. Metka Tekavčič: »Pomembno je, da študentje razvijajo svoje ideje v sodelovanju s poslovno skupnostjo, za katero jih usposabljamo, ter se v tovrstne projekte vključujejo že v času študija. Z NLB nas tako povezuje dolgoletno partnerstvo in skupaj smo našli že marsikatero konstruktivno rešitev. Sodelovanje z različnimi deli poslovne skupnosti in tkanje tovrstnih vezi tudi v prihodnosti zelo podpiramo, saj verjamemo, da bodo kasneje prispevale k temu, da bo naše gospodarstvo ustvarjalo visoko dodano vrednost.«

Prodekanja Fakultete za matematiko in fiziko, prof. dr. Barbara Drinovec Drnovšek, pa tako sodelovanje vidi kot »izziv za študente, a hkrati njihovo koristno izkušnjo za iskanje svoje karierne poti.«

To mnenje deli tudi član zmagovalne skupine, ki si je nadela ime »NLBobri«, saj pravi, da je bil »izzvan, da stopi na novo področje, s katerim se morda v času študija manj soočamo, hkrati pa predstavlja dobro izkušnjo tudi sodelovanje s študenti drugih fakultet.« Njihova rešitev, opisana kot zamenjava denarnice za mobilno aplikacijo, pa bo vključena tudi v prihodnje sodelovanje z NLB in v njihove razvojne aktivnosti.

Iva Drvarič, Efnews

efnewskvadrat


Related news

Publish your comment: