EF » EFnet » EFnews » Razstava mag. Bogdane Krušič: »Tarot je simbol podzavesti«

Razstava mag. Bogdane Krušič: »Tarot je simbol podzavesti«

08.12.2016

Praznični december predstavlja čas refleksije, ko pogledamo na prehojeno pot leta, ki odhaja, in se hkrati zazremo v prihodnost. Vsebino poglabljanja v človeško notranjost nosi tudi decembrska razstava v Galeriji Ekonomske fakultete (EF), ki je nastala kot umetniški izraz arhitektke, ilustratorke, slikarke in grafične dizajnerke, mag. Bogdane Krušič, luč pa je ugledala na otvoritvi v torek, 6. decembra 2016.

Razstava nosi naslov Scurra, kar v prevodu iz latinščine pomeni norec in predstavlja poosebitev posameznika skozi karte Tarot. Ta predstavlja naša obžalovanja ali nostalgijo preteklosti, dvom ali srečo v sedanjosti in strahove ali veselje pričakovanja prihodnosti. Sestavlja ga 78 kart, za tokratno razstavo pa jih je umetnica izbrala osem.

»Vedno me zanima človeški odnos do okolja in notranji, čustveni odzivi nanj. Razstava je namenjena prostoru in času ter nosi sporočilo večnih dilem. Ni le refleksija današnjega ali včerajšnjega dogajanja, ampak prinaša splošnejšo poglobitev v to, kar nas v življenju teži, razveseli, kar obžalujemo ali česar se bojimo. Tarot tako postane orodje, s katerim lahko v sebi razkrivamo svoje odzive,« je o razstavi povedala mag. Bogdana Krušič in dodala: »Z umetnostjo izražam vse tisto, kar mi intimno veliko pomeni. Ni vezano na trenutno, dnevno dogajanje, ampak na tisto, kar se v meni in tudi v drugih dogaja na podzavestni ravni, torej tisto, o čemer ne razmišljamo zavestno, čutimo pa vsakič, ko nas določena situacija prisili v to.«

V času decembrske gneče in hitenja vas torej vabimo na postanek v Galeriji EF, kjer umetničina dela prikazujejo priložnost za nove začetke, umik od hrupa družbe in potovanje v notranjost, kjer lahko človek najde svoje padce, a tudi svoj potencial, prav tako pa se zave možnosti izbire poti za naprej, kjer imajo sanje in srčne želje priložnost za uresničitev.

Iva Drvarič, Efnews

 efnewskvadrat

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: