EF » EFnet » EFnews » Jaz na trgu dela – moja strategija, moj uspeh

Jaz na trgu dela – moja strategija, moj uspeh

22.03.2017,

Trg dela je živ organizem, ki se dnevno razvija, raste in ponuja nove priložnosti. Kljub temu pa marsikdo vedno znova doživi razočaranje, ko mu po neutrudnem pošiljanju življenjepisov na številne razpise priložnosti vseeno vedno znova spolzijo iz rok. O napakah v pristopu in pripravi kakovostne strategije za nastop na trgu dela je 21. 3. 2017 v okviru projekta Mesec kariernih priložnosti spregovoril Nejc Slovnik, lastnik in soustanovitelj digitalne marketinške agencije POINT OUT.

 

V dobi močne globalne povezanosti in avtomatizacije se je pojem delovnega mesta drastično spremenil in temu primerno je potrebno prilagoditi tudi pristop do delodajalcev. Priložnosti danes je mnogo več kot v preteklosti, prav tako pa čas in prostor nista več oviri. Dobro strategijo je tako potrebno začeti graditi pri temeljih: »Vzemite si čas zase in ugotovite, kaj vas v življenju žene, za kaj imate strast in kje so vaše prednosti in slabosti. Prej ko boste vedeli, kaj želite, prej boste vedeli tudi,  kateremu podjetju lahko doprinesete vrednost. Enako pomembna pa je neprestana aktivnost in ne le pasivno čakanje, da se bo priložnost pojavila pred vami,« je svetoval Slovnik.

 

Potrebna je drugačna miselnost – motivacijsko pismo naj ne bo seznam sposobnosti, ki izpolnjujejo zahtevane kriterije, ampak naj bo prilagojeno delodajalcu in naj vsebuje konkretno zavedanje o tem, kakšno vrednost posameznik prinaša podjetju.

 

Udeleženci delavnice so lahko v nadaljevanju z odgovarjanjem na ključna vprašanja o poznavanju sebe naredili prve korake k oblikovanju uspešne strategije na trgu dela, slišali ključne napake in napotke pri oblikovanju življenjepisa in lastne spletne podobe na družabnih omrežjih ter si oblikovali seznam konkretnih ciljev in korakov pri uresničevanju zastavljene strategije.

 

»Ko ste mladi, tvegajte, saj nimate česa izgubiti. Kdaj boste tvegali, če ne zdaj? Danes veliko preveč stvari temelji na racionalnosti, čustva pa postanejo drugotnega pomena. Vendar pa, če boste tvegali in sledili svojemu srcu, tudi če to ni racionalno, vam bo to odprlo veliko več vrat in boste na koncu delali tisto, kar želite, in v delu uživali.«

 

Iva Drvarič, EFnews

 efnewskvadrat

 


Related news

Publish your comment: