EF » EFnet » EFnews » Dan poslovne logistike 2017

Dan poslovne logistike 2017

04.05.2017

20. aprila se je na Ekonomski fakulteti (EF) odvijal Dan poslovne logistike, kjer so bili predstavljeni ključni koncepti in trendi na področju poslovne logistike in program ekonomske logistike na EF.

 

Udeležence je najprej nagovoril prof. dr. Peter Trkman, vodja programa Poslovna logistika na EF, ki je v svojem govoru izpostavil kakovost in tradicijo programa ter njegovo osredotočenost na praktične veščine ter tesno povezanost s podjetji v stroki in potencialnimi delodajalci. Predstavljen je bil tudi video programa, ki je obenem dostopen na spletni strani programa, kjer je bila prikazana vsebina programa ter pomembnost poslovne logistike v sodobnem svetu.

 

Pozdravnemu govoru dr. Trkmana so sledili nagovori treh govorcev, gostov iz prakse, katerih podjetja se vsak dan srečujejo z izzivi na področju poslovne logistike. Prvi izmed teh je bil univ. dipl. inž. str. Branko Kosi iz podjetja Snaga, d. o. o. Ta je v svojem nagovoru predstavil nekaj zanimivih statistik s področja procesiranja in upravljanja z odpadki tako na globalni kot tudi na lokalni ravni. Prav tako je  podrobneje predstavil, kako se z logističnimi izzivi spopada podjetje Snaga,  d. o. o. Sledil je nagovor dr. Mateja Grošlja iz podjetja AvantCar: Avant2Go. Predstavil je poslovni model podjetja, ki temelji na izposoji električnih avtomobilov in zagotavljanju infrastrukture za uporabo električnih avtomobilov. Prav tako je predstavil trende v globalnem gospodarstvu, ki stremijo k deljenju sredstev, kot je to primer pri avtomobilih. Nazadnje je prisotne nagovorila še Tina Mavrič, PR predstavnica iz podjetja Aquafil Slovenija. Aquafil Slovenija je podružnica italijanskega tekstilnega podjetja, ki med drugim proizvaja tekstilne izdelke iz odpadnih ribiških mrež. Tina Mavrič je predstavila logistične in tehnične podrobnosti tega procesa. Vsem predstavitvam je bil skupen poudarek na pomembnosti učinkovite porabe in ponovne uporabe materialnih virov.

 

Kaj Jež, Efnews

efnewskvadrat


Related news

Publish your comment: