EF » EFnet » EFnews » Neprespana noč inovativnih idej na Ekonomski fakulteti

Neprespana noč inovativnih idej na Ekonomski fakulteti

09.05.2017,

Ustvarjalno razmišljanje, inovativne ideje in timsko delo so tri ključne gonilne sile tekmovanja Innovative All-nighter, premierno izvedenega 21. in 22. aprila 2017 na Ekonomski fakulteti (EF) v Ljubljani. V samo 24 urah so morali tekmovalci najti kreativne rešitve za izzive štirih uspešnih podjetij, ki delujejo na slovenskem trgu – BTC City, Sportina Group, Cockta in Studio Moderna.

 

Dogodka v organizaciji društva TopEF se je udeležilo 120 tekmovalcev z različnih fakultet Univerze v Ljubljani in Mariboru, med njimi tudi nekaj študentov, ki so v Sloveniji na študijski izmenjavi. »Veseli smo, da smo tovrsten dogodek uspeli približati študentom različnih smeri in da so med seboj tudi sodelovali in oblikovali interdisciplinarne time, ki so, tudi po mnenju stroke, najbolj učinkoviti,« sta o udeležbi povedali vodja projekta, Aina Reljič, in predsednica društva TopEF, Maša Madon.

 

Tekmovalci so izzive podjetij spoznali šele ob začetku dogodka, o svojih idejah glede možnih rešitev pa so se lahko posvetovali tudi s predstavniki podjetij in z mentorji z EF. Pri tem je imela kreativnost idej prosto pot, edini ocenjevalni kriteriji so namreč bili inovativnost, realna izvedljivost in celovitost ideje.

 

»Pridobil sem veliko novih poznanstev, utrdil že obstoječa ter nabral sem si veliko novih izkušenj. Z udeležbo sem po eni strani podrobneje spoznal sodelujoča podjetja ter njihov način razmišljanja, po drugi strani pa tudi samega sebe. Innovative All-nighter je bil zame prvi tovrsten dogodek, ki je nudil obilico novih situacij ter s tem možnosti opazovati svoje reakcije na le-te. To mi bo v prihodnosti zagotovo pomagalo pri nadaljnjem razvijanju samega sebe, kar je tudi moj cilj,« je o sodelovanju na dogodku Innovative All-Nighterju povedal eden od tekmovalcev.

 

Tudi preživeta noč na fakulteti je bila za mnoge svojevrsten izziv. »Na začetku sem mislila, da bo nemogoče premagati noč, vendar pa se je moj strah izkazal za neutemeljenega. Spali smo manj kot pol ure, bili pa smo aktivni celo noč. Zanimivo je videti odzive telesa in možganov in mislim, da nas je večina spoznala, da najboljše ideje pridejo ponoči.«

 

Pozitivna energija samega dogodka in dober odziv vseh sodelujočih kažeta na to, da študentje želijo izraziti svojo inovativnost in s tem prispevati h kakovosti podjetij na slovenskem trgu, prav tako pa so le-ta vedno pripravljena obogatiti študente s praktičnimi izkušnjami, ki jih je dogodek Innovative All-nighter zagotovo prinesel.

 

Iva Drvarič, EFnews

efnewskvadrat


Image gallery:

Related news

Publish your comment: