EF » EFnet » EFnews » Ekonomska fakulteta gostila plenarno gostjo Tatjano Juriševič, predsednico uprave Kompas, d.d.

Ekonomska fakulteta gostila plenarno gostjo Tatjano Juriševič, predsednico uprave Kompas, d.d.

13.12.2017,

V ponedeljek, 4. decembra 2017 je Ekonomska fakulteta gostila plenarno gostjo Tatjano Juriševič, predsednico uprave Kompas, d.d.. Z občinstvom je delila svoje izjemne ter dolgoletne izkušnje s področja izvršnega vodenja v praksi ter odgovorila na številna vprašanja, ki so se navezovala na njene karierne začetke, na področje turizma, delovanje podjetja Kompas, pogled na konkurenco ter njihovo dogajanje v času finala evropskega prvenstva v košarki, poleg vsega pa je vsem prisotnim študentom managementa dala konkretne nasvete, kje, kdaj in kako naj začnejo razvijati svoje voditeljske veščine.

Vsak ima svojo zgodbo in ena izmed zgodb Tatjane Juriševič se je pričela, ko je pri 25. letih postala predstavnica ter prevzela vodilne funkcije Kompasa na Malem Lošinju. »Nekaj moraš imeti v sebi,« pravi Juriševičeva, saj je bilo poleg ogromne želje po delu v turizmu ter delo z ljudmi glavni zagon v začetku dela, ki je stremelo proti vrhu. Turizem ter potovanja so super in vse se lepo sliši, ampak kakor sama pravi: »Večina nas sploh ne potuje veliko, večina nas potuje dosti več s prstom po zemljevidu, kot pa v resnici«. Gledano tudi s finančnega vidika – velikih osebnih dohodkov v turizmu ni, so pa zato pri njih na prvem mestu medsebojni odnosi med sodelavci, ravno zato pa nimajo hierarhičnega sistema zaposlenih.

Dandanes si ogromno ljudi raje sami organizirajo njihove izlete – nakup letalske karte, rezervacije hotelov ter izletov na njihovih destinacijah – z namenom, da bi prihranili nekaj denarja. Zadnjih nekaj let je še posebej popularen Airbnb, vendar Tatjana Juriševič pravi, da jim vse to ne predstavlja nobenega strahu. »Vedno se je in se bo našlo ogromno ljudi, ki so pripravljeni odšteti malenkost več denarja ter želijo biti popolnoma brez skrbi, da je za njihovo potovanje že vse vnaprej poskrbljeno in se lahko sprostijo brez pomislekov da bo šlo kaj narobe«, še dodaja.

Kot nasvet študentom je dejala, da edini razlog, ki je potreben da si v nečem res neverjetno uspešen, ne glede na to kaj delaš ter v kateri stroki se giblješ, je to da to stvar počneš iz dna srca. Vsi imamo vzpone ter padce, ampak v trenutkih ko nam ne gre najbolje je trma ter surova želja po tem delu edina stvar, ki nas bo potisnila skozi ta obdobja, dokler ne bomo končni prišli do željenega uspeha. Obenem pa je to tudi pokazatelj, ali si to stvar resnično želimo.

 

Matej Jerele, EFnews

efnewskvadrat


Related news

Publish your comment: