EF » EFnet » EFnews » Gostja iz prakse pri predmetu Temelji managementa: ga. Sandra Turnšek

Gostja iz prakse pri predmetu Temelji managementa: ga. Sandra Turnšek

12.12.2017,

V torek, 5. decembra 2017, je Ekonomska fakulteta (EF) gostila posebno gostjo iz prakse, Sandro Turnšek, solastnico in direktorico mlekarne Krepko. Gostja je pri predmetu Temelji managementa študentom predstavila oblikovanje ekološke verige, trženjske izzive pri uvajanju blagovne znamke, ter pomen ekološke hrane v Sloveniji. Okroglo mizo je moderirala dr. Sandra Penger.

“Vsi kefirji v Evropi so ponaredki, saj so narejeni iz kefirjevega praška,” je izpostavila Sandra Turnšek, solastnica in direktorica ekološke mlekarne. Mlekarna Krepko je prva mlekarna, ki je pridobila certifikat za ekološko predelavo mleka ter je edina specializirana mlekarna v EU za izdelavo kefirja na tradicionalni način iz kefirjevih zrn. Tudi izbira imena mlekarne ni bila naključna: “Ime Krepko izžareva močno energijo.” Kasneje je podrobneje predstavila tudi zgodovino kefirja. Po legendi so bila kefirjeva zrnca znana kot “kepa zlata” kot darilo Mohameda svojim vernikom. Ljudstva v področju Kavkaza so ga uporabljala stoletja, preden se je nato pojavil tudi v Evropi. Po besedah Turnškove je kefir eliksir življenja in mladosti ter nam svetuje, da naj bo kefir zadnji obrok pred spanjem: “Kefir nam odpusti vse grehe in napake, saj se boste zjutraj zbudili lahki in vitalni.

“Vsak certifikat in nagrada je dokaz, da si na pravi poti.”

Mlekarna Krepko iz Laz pri Logatcu, ki zaposluje 46 zaposlenih, se lahko pohvali tudi z nagrado Superior Taste Award iz Bruslja (“Okus leta 2009”) ter (“Okus leta 2016”). “Vsaka nagrada je nagrada za delavce,” pojasnjuje Sandra Turnšek, ter poudarja, da so njeni delavci najbolj zaslužni za vse sedanje certifikate in nagrade. Na vprašanje, s katerimi izzivi se kot avtentična voditeljica sooča na področju vodenja in razvoja njenih sodelavcev, Turnškova izpostavi: “Vsak izmed nas ima svoj notranji jaz, ki temelji na vrednotah. Pri svojem vodenju ostajam zvesta sami sebi, svojemu jazu, ter gradim tako na tradiciji, kot na vrednotah.”

Marina Ristić, EFnews

efnewskvadrat


Related news

Publish your comment: