EF » EFnet » Novice » Informativni dan magistrskih študijev: ”Novim mejnikom naproti!”

Informativni dan magistrskih študijev: ”Novim mejnikom naproti!”

20.06.2018

Odločitev o magistrskem študiju je pomemben korak na poti do oblikovanja karierne poti, ki jo je treba sprejeti odgovorno in premišljeno. S tem namenom je Ekonomska fakulteta 14. junija 2018 organizirala informativni dan magistrskih študijev, kjer so lahko študenti iz prve roke dobili vse potrebne informacije o ponujenih programih in postopkih vpisa.

“Prišli ste na fakulteto, kjer boste med študijem slišali veliko jezikov in imeli priložnost, da delujete v mednarodnem okolju. Naša želja je, da vsak od naših študentov dobi kakovostno mednarodno izkušnjo. Ob vsem tem nas spremlja strategija usmerjenosti in vrednot, kot so vedoželjnost, kreativnost, podjetnost, integriteta, spoštovanje in vključujoče sodelovanje, ki smo jih sooblikovali s študenti, profesorji in poslovno skupnostjo, s katero sodelujemo,” je več sto zbranim študentom iz mnogih različnih slovenskih univerz in fakultet povedala dekanja Ekonomske fakultete prof. dr. Metka Tekavčič.

Zbrane je nagovoril tudi doc. dr. Vatroslav Škare z Ekonomske fakultete Univerze v Zagrebu, ki z našo fakulteto sodeluje že vrsto let, kot odlično pa je opisal svojo izkušnjo s poletno šolo in Centrom poslovne odličnosti. “Zakaj menim, da je odločitev o magistrskem študiju tako pomembna? Zato, ker se zdaj dejansko odločate, kaj menite, da želite početi v nadaljevanju svojega življenja. Izbira prave šole ima pri tem seveda veliko težo. Stvari, ki ju cenim pri Ekonomski fakulteti, sta predvsem kvaliteta zaposlenih v smislu znanstvenega ozadja in zmožnost povezovanja teorije s prakso.”

V nadaljevanju so svoje izkušnje in videnje fakultete ter študija na njej z udeleženci delili tudi predsednik Študentskega sveta Rok Smrekar, študenta magistrskega študija Lea Kopina in Getoar Agushi ter diplomant mag. Simon Meglič, ki je ustanovitelj in direktor podjetja ePrvak. Vsi so izpostavljali predvsem kakovost, ki je ponujena študentom, številne možnosti, ki se študentom odpirajo že med študijem, in pomembno mrežo novih prijateljstev, ki se splete v letih študija.

Zaključku uradnega dela so sledile še predstavitve posameznih programov, kjer so se študentom predstavljali predmetniki posameznih smeri, pričakovanja glede študija in seveda zaposlitvene perspektive po oddaji magistrske naloge.

V kolikor se niste uspeli udeležiti informativnega dne, si lahko prenos iz dogodka ogledate na naslednji povezavi: http://efnet.si/2018/05/vabljeni-na-informativni-dan-magistrski-studij-na-ekonomski-fakulteti/.

Iva Drvarič, Efnews

efnewskvadrat1

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: