EF » EFnet » EFnews » Slovesnost ob podelitvi članskih listin združenja Beta Gamma Sigma za leto 2018

Slovesnost ob podelitvi članskih listin združenja Beta Gamma Sigma za leto 2018

03.07.2018

20. junija 2018 je Ekonomska fakulteta gostila slovesno podelitev članskih listin združenja Beta Gama Sigma (BGS), katere namen je predstavitev združenja in sprejem novih članov in članic. Združenje Beta Gamma Sigma je bilo ustanovljeno leta 1913, njegov lokalni oddelek oz. klub v Ljubljani pa leta 2012. Združenje je razširjeno po vsem svetu, njegovi člani pa so najboljši študenti in diplomanti poslovnih šol z akreditacijo AACSB, med katerimi je tudi Ekonomska fakulteta. BGS je častno združenje, ki spodbuja akademsko odličnost ter svojim članom ponuja praktično usposabljanje ter priložnosti za mreženje ter jim tako utira pot do dosežkov v njihovi akademski in poklicni karieri.

»Praznujte svoje dosežke«
Po izrečenih besedah dobrodošlice novim članom in članicam ter njihovim sorodnikom in prijateljem je dekanja Ekonomske fakultete prof. dr. Metka Tekavčič vse navzoče pozdravila. Ponosno je predstavila fakulteto in poudarila vlogo kluba Beta Gamma Sigma, nato pa prisrčno pozdravila 76 novih članov in članic, ki so se na ta dan pridružili klubu, ter jim čestitala. Ekonomska fakulteta je edina šola v regiji, ki omogoča članstvo v klubu BGS, izbor študentov, povabljenih v klub, pa poteka enkrat letno. Nato je spregovorila dr. Andreja Kodrin, ugledna članica kluba BGS Ljubljana in članica investicijskega odbora pri Evropskem skladu za strateške naložbe. Novim članom in članicam je podelila nekaj nasvetov ter jih spodbudila, naj si upajo sanjati, pri čemer je poudarila, da »se rast začne takrat, ko presežemo meje dosegljivega«. Nazadnje je članom svetovala, naj nikoli ne pozabijo praznovati svojih dosežkov in uživati v svojih uspehih, saj bodo pred njimi vedno novi izzivi.

»Včlanitev v združenje je priznanje visoke akademske odličnosti«
Glasbenemu nastopu, ki ga je pripravil Andraž Frece na harmoniki, je sledila podelitev članskih listin. Najprej sta listini prejela častna člana združenja Sonja Šmuc, direktorica gospodarske zbornice Slovenije, in Sandi Češko, soustanovitelj podjetja Studio Moderna, za njun izjemen prispevek in voditeljstvo v poslovnem svetu. Nato sta prof. dr. Katja Mihelič, svetovalka kluba BGS, in mag. Tilen Balon, tajnik fakultete, novim članom in članicam podelila članske listine in priponke ter s tem zaključila uradni del včlanitve v častno združenje. Najprej so bili v ospredje povabljeni člani z izjemnimi dosežki v dodiplomskem študiju, nato člani z dosežki v podiplomskem študiju, nazadnje pa še diplomanti doktorskih študijskih programov ter tisti, ki so priznanje za svoje dosežke prejeli že drugič. Slovesnost se je zaključila z manjšim slavjem in zakusko, kjer so imeli člani priložnost za mreženje in navezovanje novih poslovnih stikov.

Mirna Lazar, Efnews

efnewskvadrat1


Image gallery:

Related news

Publish your comment: