EF » EFnet » EFnews » Srečanje diplomantov ob 40. obletnice diplome

Srečanje diplomantov ob 40. obletnice diplome

11.10.2018,

Diplomanti ljubljanske Ekonomske fakultete tvorijo razvejano mrežo prijateljstev, poznanstev in kontaktov, ki seže veliko dlje od mej Slovenije in ki jo ohranjajo prijetni spomini na študijska leta.

Tako je generacija študentov 1973–1978 še vedno tesno povezana in vsako leto skupaj preživi en dan. 6. oktobra letos so za mesto svojega srečanja izbrali Ljubljano, kajti minilo je 40 let od zaključka študija in diplome. Obiskali so svojo nekdanjo fakulteto, ki je ravno v času njihovega študija odprla vrata nove moderne stavbe na Bežigradu, se sprehodili po Ljubljani in srečanje zaključili s skupno večerjo.

V tistem letu jih je diplomiralo 82, več kot polovica pa jih še vedno vzdržuje redne stike in se dobiva vsako leto v drugem kraju Slovenije. Danes jih je večina že upokojenih, s svojim delom pa so zaznamovali utrip gospodarstva v dolgih letih vse od leta 1978.

S prof. dr. Janezom Prašnikarjem so se srečali v prvem letu študija, pri takrat predmetu politična ekonomija. Dr. Prašnikar jih je pričakal tudi ob tokratnem obisku in po pozdravu dekanje prof. dr. Metke Tekavčič in prof. dr. Mojmirja Mraka, predstavil svoje delo in delo univerze v teh dolgih letih. Verjetno je on tudi edini od nekdanjih predavateljev, ki so še danes na fakulteti. Leta so minila, ostali so lepi in morda tudi kakšni manj lepi spomini, ostal pa je ponos vseh, da so diplomanti ene od najboljših univerz na svetu.

»Posebno doživetje je bilo sprehoditi se po nekdanjih učilnicah univerze, doživeti spet Ljubljano, posebno za tiste, ki so svojo kariero gradili v drugih krajih, na čas, preživet v Ljubljani, pa so ostali prelepi spomini študentskih let. In seveda, videti se in poklepetati s kolegi iz letnika, ki so po tolikih srečanjih že postali domači, je nekaj, česar se zmeraj veselim in vedno znova je veliko tega za povedati,« nam je povedal eden od diplomantov te generacije. In zgodba se bo zagotovo nadaljevala naprej.

Iva Drvarič, Efnews

efnewskvadrat1


Image gallery:

Related news

Publish your comment: