EF » EFnet » EFnews » Mladi projektni managerji: »Kako se soočiti z izzivi na začetku podjetniške poti«

Mladi projektni managerji: »Kako se soočiti z izzivi na začetku podjetniške poti«

01.04.2019,

V današnjem času postaja podjetništvo čedalje bolj priljubljeno, čeprav je začetek poslovne poti včasih lahko zelo težak, predvsem za mlade posameznike, ki imajo veliko željo po uspehu. Mladi projektni managerji so zato v sodelovanju z ABC Business Academy v okviru okrogle mize razkrili, kakšna je pot do uspeha in katerim napakam se mladi podjetniki na začetku poslovne poti lahko izognejo. Gosta Juš Dobnikar in David Aleš iz ABC Business Academy sta spodbudila udeležence, naj jih nikar ne bo strah spopasti se z izzivi, ki jih čakajo, saj se sanje lahko uresničijo, če si pripravljen trdo delati in, nenazadnje, če delaš s srcem. Okrogla miza je potekala v četrtek, 28. marca 2019, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Mladi projektni managerji so gosta izbrali na podlagi njune zgodbe o uspehu in vseh izzivov, s katerimi sta se srečevala, ko sta dobila idejo tem, da bi ustanovila program poletnih šol ABC Business Academy. Slednja je kot izobraževalna ustanova s programi poletnih šol v Severni Ameriki in Evropi zasnovana kot intenzivni poslovni program, namenjen študentom različnih področij in mladim posameznikom, ki želijo pridobiti praktično znanje in podjetniške veščine. Znotraj okrogle mize sta tako predstavila izzive, s katerimi sta se na svoji poti srečevala, ter vsem udeležencem podala nasvete, kako se izogniti najpogostejšim napakam v poslovnem svetu. Predvsem sta poudarila, kako zelo pomembno je imeti ob sebi mentorja, torej nekoga, ki te vodi in ti svetuje. Nadalje sta se strinjala o pomenu pravilne izbire poslovnih partnerjev, saj je za dolgoročni uspeh nujno, da je ta izbira pravilna in da vsi znotraj podjetja stremijo k istim ciljem in željam.

Glede na to, da je za mlade zelo pomembno t. i. »mreženje«, je bilo po koncu okrogle mize nekaj časa namenjenega prav temu. Udeleženci so tako imeli priložnost poklepetati z gostoma, jima zastaviti vprašanja, se med seboj spoznati in navezati nove stike. »Zelo sem zadovoljen, da sem se udeležil te okrogle mize, saj sem izvedel veliko stvari, na katere moram biti zelo pozoren, ko bom začel uresničevati svojo poslovno idejo,« je po koncu dogodka povedal eden od udeležencev. Tudi mladi projektni managerji so bili z izvedbo podjetniško obarvanega dogodka zelo zadovoljni ter so ob zaključku dogodka vse udeležence nagovorili: »Upamo, da sta vas naša gosta spodbudila, da začnete razmišljati o svoji podjetniški poti in da je vse mogoče, če boste le verjeli vase. Obenem pa tudi upamo, da ste se nekaj naučili iz napak, s katerimi sta se kot mlada podjetnika srečevala naša gosta, in boste tako lahko v prihodnje še uspešnejši.«

Anja Puc, EFnews

efnewskvadrat1


Image gallery:

Related news

Publish your comment: