EF » EFnet » EFnews » Informativni dan za podiplomski študij 2019

Informativni dan za podiplomski študij 2019

26.06.2019,

V torek, 18. junija 2019, se je na informativnem dnevu za podiplomski študij zbrala polna Velika dvorana, udeleženci pa večinoma niso bili študenti Ekonomske fakultete. Pred pričetkom uradnega dela je bila udeležencem na voljo literatura o 15 magistrskih in še dveh drugih podiplomskih programih, ki jih ponuja Ekonomska fakulteta.

Predsednik študentskega sveta Aleksander Milićević je udeležence informativnega dne pozval, naj izkoristijo priložnost za mednarodno izmenjavo v 200 partnerskih univerzah po celem svetu. Pozval jih je tudi k udeležbi na dogodkih v okviru obštudijskih dejavnosti, saj je tam mogoče spoznati eminentne igralce na slovenskem poslovnem področju. Dekanja prof. dr. Metka Tekavčič je v nagovoru udeležencem informativnega dne izpostavila dejstvo, da je Ekonomska fakulteta osrednja slovenska visokošolska izobraževalna in raziskovalna institucija za področje ekonomskih in poslovnih ved.

Na kratki okrogli mizi so svoje uspešne zgodbe predstavili alumni. Dean Habuš, soustanovitelj podjetij Optibar, Foora in Histogenie, je povedal, da so mu v življenju najbolj pomagale ravno tiste zadeve, ki so se mu med študijem zdele najbolj nesmiselne. Perla Prodan Krstič je dodiplomski študij opravila na Pravni fakulteti, podiplomskega pa na Ekonomski fakulteti, smer Management in ekonomika v zdravstvenem varstvu. Pohvalila je dejstvo, da je med podiplomskim študijem izboljšala samoiniciativnost in pridobila ogromno praktičnih uvidov, ki jih je mogoče vključiti v vsakdanji delovni proces.

Anketa med udeleženci informativnega dneva je pokazala, da je daleč največ zanimanja za podiplomski študij managementa. Študij računovodstva in revizije, ki je bil v preteklosti tudi zelo priljubljen, je letos pristal šele na petem mestu. Na vprašanje, zakaj, je kasneje odgovoril koordinator programa, redni profesor dr. Simon Čadež. Pojasnil je, da sta bila v ostalih programih večinoma zamenjana dva predmeta, ki veljata za najtežja. Po drugi strani pa je izpostavil dejstvo, da diplomanti programa Računovodstvo in revizija tudi v najtežjih dneh nedavne gospodarske krize niso imeli nikakršnih težav najti zaposlitev.

Uroš Konda, EFnews

efnewskvadrat1

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: