EF » EFnet » Novice » Osvetljevanje glavnih globalnih ekonomskih problemov na konferenci EBR 2019

Osvetljevanje glavnih globalnih ekonomskih problemov na konferenci EBR 2019

13.06.2019,

V današnjem času globalni tehnološki napredek ter številne inovacije ne spreminjajo le načina življenja, temveč tudi način poslovanja, mnoga vprašanja in številne globalne izzive pa odpirajo tudi negotovosti glede političnega razvoja ter napeti odnosi med globalnimi velesilami. Prav slednji so bili osvetljeni na tradicionalni konferenci Economic and Business Review – EBR, ki jo je v petek, 7. junija 2019, gostila Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani. Že osmo leto zapored je konferenca postregla s prispevki okrog 30 udeležencev iz različnih držav in osnovno zgodbo tako gradila okoli krovnega naslova »Managing Business and Policies in a Changing Global Landscape«.

Red. prof. dr. Tjaša Redek je kot glavna organizatorka konference poudarila, da je bil »namen konference osvetliti glavne ekonomske izzive z različnih plati, tako makroekonomske kot tudi z vidika podjetij, ter s pomočjo predvsem empiričnih spoznanj omogočiti konstruktiven znanstveni diskurz«. Dodala je, da je na konferenci v okviru šestih sekcij sodelovalo večje število avtorjev, tako z Ekonomske fakultete kot tudi iz tujine. Pri pripravi konference pa so kot organizatorji in avtorji aktivno sodelovali tudi kolegi iz Italije, in sicer z Univerze v Vidmu.

»Predvsem se mi zdi zelo pozitivno, da smo letos konferenco soorganizirali s kolegi z videmske in tržaške univerze. Zaradi njihove pomoči pri organizaciji in predvsem promociji konference smo letos prejeli bistveno večje število prispevkov kot lani. Tudi prezentacije so bile kakovostne. Predvsem pa nas veseli, da so se kolegi iz Italije dogodka udeležili v zelo velikem številu,« je letošnjo konferenco označil izr. prof. dr. Matej Černe, eden izmed soorganizatorjev, ter dodal, da tovrstni dogodki ne le pomembno prispevajo k dodatni krepitvi že tako močnega sodelovanja v skupnem raziskovalnem in projektnem delu, ampak obenem odpirajo tudi možnosti pri izmenjavi študentov ter priložnosti na doktorskem študiju.

Zaradi negotovega tehnološkega, gospodarskega in političnega okolja lahko v prihodnosti zagotovo pričakujemo številne izzive. Prav zato je izjemnega pomena, da se o teh izzivih pogovarjamo in zanje iščemo konstruktivne rešitve. Čestitke vsem organizatorjem dogodka, ki so že osmo leto zapored poskrbeli za izvedbo konference na visoki ravni ter obenem osvetlili marsikateri globalni ekonomski problem.

Anja Puc, EFnews

efnewskvadrat1

 

 

 

 


Image gallery:

Related news

Publish your comment: