EF » EFnet » Novice » Program IMB na svetovni lestvici Financial Timesa letos še utrdil svoj položaj med najboljšimi – ponovno uvrščen kar za sedem mest višje

Program IMB na svetovni lestvici Financial Timesa letos še utrdil svoj položaj med najboljšimi – ponovno uvrščen kar za sedem mest višje

16.09.2021

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani se lahko pohvalimo z novim uspehom, saj se je naš magistrski program »International Master in Business and Organisation (IMB)« uvrstil na 69. mesto prestižne lestvice Financial Timesa, ki zajema najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu, in se tako v dveh letih povzpel kar za 17 mest. S tem je naš program IMB utrdil svoj položaj med najboljšimi, saj se je na lestvico uvrstil že četrto leto zapored.

Uvrstitev na lestvico ni samo znak prestiža, temveč diplomantom programa IMB omogoča večjo prepoznavnost na mednarodnem trgu dela, Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pa pomeni potrditev kakovosti in ugleda v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja.

Lestvica Financial Timesa je najbolj priznana v mednarodni poslovni skupnosti, saj sama uvršča kakovost programa in odlične diplomante, ki so po zaključku študija zelo zaposljivi. Poleg programa, učiteljev, stikov s poslovno skupnostjo in internacionalizacije so ključni elementi, ki vplivajo na uvrstitev, predvsem visoka stopnja zaposljivosti diplomantov in njihova plača po zaključku študija ter tri leta kasneje.

Skupno je na svetu približno 14.000 poslovnih šol. Od tega jih je le 100 uvrščenih na seznam Financial Timesa. Veseli nas, da se na to prestižno lestvico uvrščajo tudi naše partnerske univerze in šole, na prvem mestu pa je že enajsto leto zapored Univerza St. Gallen, s katero Ekonomska fakulteta že vrsto let uspešno organizira doktorsko šolo GSERM Ljubljana.

Uvrstitev na najvidnejšo lestvico na svetu je priznanje za Ekonomsko fakulteto, še posebej za ekipo IMB pod vodstvom prof. dr. Polone Domadenik Muren, ter pomeni potrditev kakovosti in ugleda šole v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja. Poleg tega je to tudi veliko priznanje in promocija za Slovenijo.

Več informacij o lestvici Financial Times lahko najdete na njihovi spletni strani:

https://www.ft.com/content/8b7908ce-9b57-4504-8a98-8863d80bdfe0

https://rankings.ft.com/rankings/5/masters-in-management-2021


Related news

Publish your comment: